Däckbyte hos Däckia


Varför slita med allting själv?
Låt oss hjälpa dig att byta dina däck tryggt och säkert istället.


Se filmen - Så funkar däckskiftet på Däckia

Däckbytet hjälper vi dig med

Byt dina däck hos ett proffs! På Däckia får du professionell hjälp med däckbytet. Vi kollar mönsterdjup, lufttryck och ser till att bultarna blir rätt dragna. Som bonus slipper du tunga lyft och kan i lugn och ro ta en kaffe i vår kundmottagning under tiden vi tar hand om däckbytet åt dig. När det är dags för nästa säsongsskifte skickar vi dig en påminnelse.

Boka tid för däckskifte direkt på vår startsida

Kallelse till däckhotellkunder

Förvarar du dina däck på vårt däckhotell blir du kallad till däckskifte via e-post när det är dags att byta däck. 
Inga fler köer med andra ord. Har du fått en kallelse och vill bekräfta eller ändra tid kan du göra det på vår bokningswebb.


Hur går däckbytet till?

1. Först kontrollerar vi så att fälglåsnyckeln finns på plats om bilen är utrustad med fälglås.

2. När vi tagit av hjulen rengör vi bilens nav från eventuell smuts och rost. Om du vill, tvättar vi hjulen, när dom inte sitter på bilen kommer vi åt att göra rent även på insidan. 

3. Vi kontrollerar skick och slitage både på hjulen som tas av och de som skall på. Har däcken för dåligt mönsterdjup eller är snedslitna talar vi om det för dig och kan rekommendera nya däck, eller om det behövs, en hjulinställning.  

mönsterdjup vid däckbyte

4. Däckens rotationsriktning kontrolleras så de hamnar på rätt position på bilen. De däck med störst mönsterdjup placeras bak på bilen. 

5. Hjulbultarna, eller muttrarna, kontrolleras så att konan passar fälgen, på vissa bilar är det olika på sommar- och vinterhjulen. Glöm inte att ta med eventuell extra uppsättning om det förekommer. Gängan kontrolleras och smörjs vid behov. Konan görs ren från fett och smuts.  

6. Vi ser till att hjulbultarna blir åtdragna med rätt moment. Efter 10 mil bör de kontrolleras. Du är välkommen förbi oss så gör vi det åt dig, det ingår i skiftet och kostar inget extra. Vill du, och har möjlighet, kan du naturligtvis göra det själv också.

7. Innan vi släpper iväg dig och din bil från verkstaden mäter vi lufttrycket i dina däck. Rätt lufttryck är viktigt med tanke både på bränsleförbrukning, miljö och för däckens livslängd. Är din bil utrustad med TPMS har vi utrustning och kunskap för att hantera det med.Ta hand om däckbyte själv?

Om du väljer att byta däck själv finns det mycket att tänka på. Att kunna skifta hjul på bilen är en värdefull kunskap. Inte minst om du blir stående på vägen med punktering. Följ med i vår guide som steg för steg visar hur du gör.

Detta behöver du

  • Fälgkors eller annan typ av hjulnyckel
  • Domkraft
  • Träklossar
  • Stålborste
  • Eventuellt handskar, momentnyckel och en pallbock


Hemsida av Webbolo